PSU Mod Tool

Topics about modding PSU. The home of the offline project.

Re: PSU Mod Tool

Postby TBX1979 » Wed Jun 15, 2016 2:40 pm

Great program, love it. btw can you make "OfflinePSU_Mods.exe" can run the game in 1920x1080 or any higher resolotion than 720P please ?
TBX1979
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 15, 2016 2:30 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Violent Vodka » Wed Feb 14, 2018 7:36 pm

For anyone interested, I spent the last week or two rewriting my modding program. It's up and running (hopefully bug free? maybe.... lol) with the updated EXE that supports 1080p.

The tech modifier I'd wanted to add to the previous version is in as well, so you can modify the behavior of spells. Note, some may not behave entirely as expected. If spells don't time out as they normally would (like Foie used as Ra- types.. It's a looping animation and doesn't get a trigger to stop), it'll time out after X amount of time. If you cast too many of these, you'll hit a spell cap and no more will cast until they do time out. Similarly, looping sound effects overlap and sometimes even switching weapons doesn't turn them off...they're annoying as fuck. Use these wisely. XD

That being said, there's a lot of possibilities in these, like making spells heal and/or buff enemies to extend battle durations. You can also make a "barrier"-type spell by making a spell dock on you and damage enemies within range.

You can download the new version here: https://violentvodka.weebly.com/psu-aoti-pc.html
Violent Vodka
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 6:24 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Necman » Wed Feb 21, 2018 8:49 pm

Violent Vodka wrote:For anyone interested, I spent the last week or two rewriting my modding program. It's up and running (hopefully bug free? maybe.... lol) with the updated EXE that supports 1080p.

The tech modifier I'd wanted to add to the previous version is in as well, so you can modify the behavior of spells. Note, some may not behave entirely as expected. If spells don't time out as they normally would (like Foie used as Ra- types.. It's a looping animation and doesn't get a trigger to stop), it'll time out after X amount of time. If you cast too many of these, you'll hit a spell cap and no more will cast until they do time out. Similarly, looping sound effects overlap and sometimes even switching weapons doesn't turn them off...they're annoying as fuck. Use these wisely. XD

That being said, there's a lot of possibilities in these, like making spells heal and/or buff enemies to extend battle durations. You can also make a "barrier"-type spell by making a spell dock on you and damage enemies within range.

You can download the new version here: https://violentvodka.weebly.com/psu-aoti-pc.html


Thank you. That is fantastic news. never thought you would continue after the source code incident. As soon as I have time I'm definitely going to reinstall psu and try this out. Hopefully next week. Looking forward to experimenting with this.
Necman
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 31, 2015 3:26 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Violent Vodka » Fri Mar 09, 2018 10:28 am

I wasn't planning on it, but I got bored of my other projects and got inspired to redo this one.
Violent Vodka
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 6:24 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby TheReaverRaziel » Tue Mar 13, 2018 12:50 am

The mod works fine for getting weapons and armors into the game, but I can't change the element of the weapons, just the %, but a 100% neutral weapon is the same as 0%
TheReaverRaziel
 
Posts: 6
Joined: Sat Jan 26, 2013 10:06 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Violent Vodka » Tue Mar 13, 2018 1:48 am

I thought it worked for me when spawning weapons. I'll double check and update if necessary.
Violent Vodka
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 6:24 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Aideen » Tue Mar 13, 2018 7:55 pm

Hey, i downloaded this program a gave it a try, but i was unable to use it... i cant see the copy/cut storage, i guess its a resolution problem, cause at lower resolutions the window shows even less of the program.

Seems like i cant reproduce the resolution of it... so i was wondering if there is a way to lower the program resolution so it would fit in the screen, if i cant then there is a way for me to try an older version of it (like the one from the photos of this topic, if it still works). thanks in advance.
Aideen
 
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2018 7:16 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby TheReaverRaziel » Tue Mar 13, 2018 11:00 pm

Another interesting note, when you change the "hits to level" on a Tech PA, it will level ONCE after one hit, then return to it's normal amount of hits to level. Striking PAs level with 1 hit all the way through 1-50 if you set it that way. I have also noticed there are some techs, like barta, that can't be edited at all. Trying to edit these reutrns "conversion from string "(random letter)" to type "long" is not valid. List of those that cant be edited so far; Barta, Nosdiga (which sucks because it is set as a sleep effect instead of a stun effect like it's supposed to be), Nosmegid, and Megiverse. I will test out the striking and bullet edits when I can.
TheReaverRaziel
 
Posts: 6
Joined: Sat Jan 26, 2013 10:06 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Violent Vodka » Thu Mar 15, 2018 1:01 pm

TheReaverRaziel wrote:Another interesting note, when you change the "hits to level" on a Tech PA, it will level ONCE after one hit, then return to it's normal amount of hits to level. Striking PAs level with 1 hit all the way through 1-50 if you set it that way. I have also noticed there are some techs, like barta, that can't be edited at all. Trying to edit these reutrns "conversion from string "(random letter)" to type "long" is not valid. List of those that cant be edited so far; Barta, Nosdiga (which sucks because it is set as a sleep effect instead of a stun effect like it's supposed to be), Nosmegid, and Megiverse. I will test out the striking and bullet edits when I can.

Interesting... I'll check into that as well.
Aideen wrote:Hey, i downloaded this program a gave it a try, but i was unable to use it... i cant see the copy/cut storage, i guess its a resolution problem, cause at lower resolutions the window shows even less of the program.

Seems like i cant reproduce the resolution of it... so i was wondering if there is a way to lower the program resolution so it would fit in the screen, if i cant then there is a way for me to try an older version of it (like the one from the photos of this topic, if it still works). thanks in advance.

I'll see about possibly adding in scrollbars if the resolution isnt what it should be. Since all of the monitors I have available are 4K, it's hard to accurately test what happens on lower resolutions. I don't get why it bugs 'cause this was made in a 1920x1080 resolution but it expands everything to be in the same ratio on my new monitors. I'll see about adding that in, though.
Violent Vodka
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 6:24 pm

Re: PSU Mod Tool

Postby Violent Vodka » Fri Mar 16, 2018 12:42 pm

TheReaverRaziel wrote:The mod works fine for getting weapons and armors into the game, but I can't change the element of the weapons, just the %, but a 100% neutral weapon is the same as 0%

Okay, so I'm testing and I'm able to spawn weapons into my storage with the desired element and percentage, so I'm not sure what issue you're having..?

TheReaverRaziel wrote:Another interesting note, when you change the "hits to level" on a Tech PA, it will level ONCE after one hit, then return to it's normal amount of hits to level. Striking PAs level with 1 hit all the way through 1-50 if you set it that way. I have also noticed there are some techs, like barta, that can't be edited at all. Trying to edit these reutrns "conversion from string "(random letter)" to type "long" is not valid. List of those that cant be edited so far; Barta, Nosdiga (which sucks because it is set as a sleep effect instead of a stun effect like it's supposed to be), Nosmegid, and Megiverse. I will test out the striking and bullet edits when I can.

As far as the tech leveling, I'm not sure what causes it.. For the most part, they're set up the same as striking/bullet PAs in the sense that it's three blocks, Lv1-10, Lv11-20, Lv21+. I'd suggest just spawning a disk at the desired level??

And with the techs not being edited, there was a bug with the source code that didn't convert the HEX data to an integer at the proper time. That's been addressed so they should be able to be edited now.
Aideen wrote:Hey, i downloaded this program a gave it a try, but i was unable to use it... i cant see the copy/cut storage, i guess its a resolution problem, cause at lower resolutions the window shows even less of the program.

Seems like i cant reproduce the resolution of it... so i was wondering if there is a way to lower the program resolution so it would fit in the screen, if i cant then there is a way for me to try an older version of it (like the one from the photos of this topic, if it still works). thanks in advance.

I've adjusted some things to allow the form to go to maximum.... but it looks really gross when it is. Some controls may overlap in bizarre ways that I can't really... foresee..


There was also a bug with the coding to check for an update which was resolved and should accurately check if a new version is out from now on.

I've uploaded the new version (2.1); you can download from the site.
Violent Vodka
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 01, 2016 6:24 pm

PreviousNext

Return to PSU Modding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests

cron